Hermelín so sušenými paradajkami

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Hermelín s červenou pastou zo sušených paradajok

Príprava: 20 minút

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

4 ks Hermelínu na gril s grilovacím korením (1 balenie), grilovacie korenie (súčasť balenia), extra panenský repkový olej, 1 strúčik cesnaku, 1 hrsť slnečnicových semienok, 250 ml sušených paradajok v oleji, 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate, soľ a čierne korenie

Hermelin

Postup:

Sušené paradajky spolu so slnečnicovými semienkami, strúčikom cesnaku a petržlenovou vňaťou rozmixujte tyčovým mixérom. Podľa potreby túto pastu zrieďte olejom. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti. Hermelíny pozdĺžne rozkrojte a naplňte zmesou, pridajte grilovacie korenie a zabaľte do alobalu. Grilujte približne 8 minút.

Hermelín s červenou pastou zo sušených paradajok– tak o tomto recepte sa Vám bude ešte dlho snívať. Ako na to?  Do vyššej nádoby na mixovanie dajte sušené paradajky a k nim vhoďte slnečnicové semienka, strúčik cesnaku (kto má cesnak veľmi rád, môže ho pridať aj viac) a petržlenovú vňať.. Tieto ingrediencie rozmixujte tyčovým mixérom na pastu. Ak sa vám bude konzistencia pasty zdať príliš hustá, môžete ju zriediť olejom. Pastu podľa seba dochuťte soľou a čiernym korením. Sedlčanské Hermelíny pozdĺžne rozkrojte na polovicu, naplňte touto pripravenou pastou, zabaľte do alobalu a grilujte približne 8 minút. Hotové Hermelíny podávajte na tanieri s chrumkavým pečivom a zvyškom pasty v prípade, že by si hostia chceli pridať.