Hovädzie ražniči

Doba prípravy 30 minútEnergia: 230 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 230 kcal

Suroviny na hovädzie ražniči (rozpočet na 8 porcie):

60 dkg hovädzej sviečkovice, 40 dkg cherry rajčín, 1/4 zeleru, soľ, mleté čierne korenie

Marináda: 1/8 l olivového oleja, tymián, kôra z jedného citrónu, 3 strúčiky cesnaku

Hovädzie ražniči

Postup:

Na prípravu marinády očistíme cesnak a nasekáme ho nadrobno. Dobre zmiešame lístočky tymianu, cesnaku, nastrúhanú citrónovú kôru a olej. Očistíme zeler, nakrájame na rovnaké kúsky a krátko povaríme v osolenej vode. Scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať. Rajčiny dobre umyjeme a odstránime zelenú časť. Očistíme zeler, nakrájame na rovnaké kúsky a krátko povaríme v osolenej vode. Scedíme. Rajčiny umyjeme. Ražne vyberieme z marinády a necháme dobre odkvapkať. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a za častého otáčania grilujeme 4 – 5 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach