SPÄŤ
Vegetariáni

Huby plnené zeleninou

Od: Pavol Cvengroš 21.5.2008
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

v jednej porcii: 90 kcal (369 kj), 6 g bielkovín, 9 g sacharidov, 5 g tukov, 1 g nasýtených tukov, 5 mg cholesterolu, 2 g vlákniny, 120 mg sodíka

Suroviny ( rozpčet na 4 porcie ):

24 väčších alebo 12 veľkých húb, napr. šampiňónov, bez hlúbikov, 2 lyžičky rastlinného oleja, 1 cibuľa, posekaná nadrobno, 3 pretlačené strúčiky cesnaku,1 mrkva, očistená a postrúhaná, 1 červená paprika, očistená a pokrájaná nadrobno, 1/2 šálky slepačieho vývaru, 1/2 lyžičky sušeného oregana 3 lyžice postrúhaného parmezánu, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate

Postup:

Rúru rozohrejeme na 200 °C. V stredne veľkom hrnci s vriacou vodou blanšírujeme huby asi 2 minúty. Necháme ich odkvapkať na papierových utierkach. Vo veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohre jeme olej. Vložíme cibuľu a cesnak a opekáme 5 minút. Pridáme mrkvu a papriku a pražíme ďalšie 4 minúty. Prilejeme vývar a pridáme oregano. Varíme 4 minúty, alebo kým zelenina nie je veľmi mäkká. Odstavíme z ohňa a primiešame parmezán aj petržlenovú vňať. Zmes naložíme do húb a poukladáme ich na plech. Pečieme 10 minút.

womangalérie VŠETKY