Pripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekačky a klobásy? Vyskúšajte urobiť tento hamburger a uvidíte, že vaši hostia budú nadšení!
Suroviny:
4 žemle na hamburger, 400 g mletého hovädzieho mäsa, 3 lyžice pikantného Ajvaru, 3 lyžice jemného Ajvaru, 2 lyžice majonézy, 2 paradajky, 1 cibuľa, 4 listy zeleného šalátu, soľ, čierne korenie
Postup:
Zmiešame mleté hovädzie mäso s Ajvarom pikant, soľou a korením. Zo zmesi vytvarujeme 4 hrubšie placky, poukladáme ich na tácku, obalíme potravinovou fóliou a zaťažíme. Dáme odležať do chladničky na približne 30 minút, aby sa chute poriadne prepojili.
Medzitým zmiešame jemný Ajvar s majonézou. Žemle na hamburger prekrojíme na polovicu, spodnú časť potrieme zmesou vytvorenou z Ajvaru a majonézy a na to položíme list šalátu.
Paradajky nakrájame na tenké plátky a cibuľu na krúžky.
Pripravené a odležané placky ugrilujeme na horúcom grile z každej strany.
Podávanie: Hotové placky položíme na šalátový list, pridáme plátok paradajky a krúžok cibule. Na vrch môžeme pridáme ešte lyžicu Ajvaru. Prikryjeme vrchnou časťou žemle a podávame.