Balkónová serenáda troch chutí

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na  jedlo – Balkónová serenáda troch chutí ( rozpočet na 4 porcie ):

600 kuracích pŕs, 400 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie, kuracie), 8 párkov, 8 plátkov anglickej slaninky, 1 dl oleja, 2 dl piva, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 1 PL gyros korenie, 1 PL sójová omáčka, 1 PL worcesterská omáčka, 2 PL hladkej múky, 1 väčšia cibuľa, 4 strúčiky cesnaku

Balkónová serenáda troch chutí

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a vložíme do marinády na jeden deň. Marinádu si pripravíme z oleja, worcesterskej omáčky, ďalej sójovej omáčky, gyrosového korenia, čierneho mletého korenia a soli. Mleté mäso ochutíme nasekanou cibuľkou, cesnakom, mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením, soľou, pridáme vajce a podľa potreby hladkú múku. Všetko dobre zmiešame, vytvarujeme malé placičky, ktoré ukladáme na pomúčenú tácku. Prikryjeme fóliou a odložíme na jeden deň do chladničky. Párky na okrajoch narežeme, obalíme plátkami slaninky a prichytíme špáradlom. Na rozohriaty gril uložíme mäso, placičky, párky a grilujeme. Občas pri obracaní postriekame pivom.

Príprava asi 120 minút

11.00 h 1. deň Kuracie prsia naklepeme, osolíme a vložíme do marinády
11.20 h 1. deň Z mletého mäsa ochuteného koreninami formujeme placky
11.50 h 1. deň Hotové placky a naložené prsia dáme na 24 h do chladničky
12.00 h 2. deň Párky obalíme do plátkov slaninky a upevníme špáradlom
12.15 h 2. deň Na rozohriaty gril ukladáme pripravené porcie a grilujeme
13.00 h 2. deň Počas grilovania obraciame a občas postriekame pivom 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach