Suroviny na Pečené jablko v pahrebe:
klobáska, 4 väčšie jablká, olivový olej, 1 strúčik cesnaku, rozmarín, tymian, na balenie jablka – alobal
Na prípravu cesnakového dressingu potrebujeme: cesnak, kyslá smotana, pažítka
Postup:
Klobásku nakrájame na malé kocky. Kocky premiešame s olivovým olejom, najemno nasekaným strúčikom cesnaku, nakrájaným rozmarínom a tymianom. Jablko zrežeme z jednej strany (vrch si odložíme) a vnútro vydlabeme tak, aby nám vznikol súdok, ktorý napĺňame klobáskovou zmesou. Jabĺčko prikryjeme vrchom, ktorý sme si predtým odložili. Jablko zabalíme do alobalu. Smerom nahor (aby sa nevyliala šťava z klobáskovej zmesi) ho vložíme do pahreby a zasypeme uhlíkmi. Po cca 30 minútach ho vyberieme z pahreby. Jablko servírujeme odbalené a poliate cesnakovým dressingom.
Ako pripravíme cesnakový dressing:
Najemno nakrájame cesnak a pažítku. Takto pripravené ingrediencie rozmiešame s kyslou smotanou.