Plnené paradajky so salsou Verde

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na plnené paradajky so salsou Verde:

Na paradajky: 400 g bielych fazúľ (z konzervy), 2-3 sušené paradajky v oleji, 2-4 kusy tabaska, 1 nasekaný strúčik cesnaku, 250 g šampiňónov, 2 lyžice olivového oleja, 1 nasekaná cibuľa, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, 3 lyžice čerstvo nasekaného petržlenu, 12 mäsitých paradajok, olej

 paradajky so salsou

Salsa verde: ½ zväzku petržlenovej vňate, 2–3 lístky mäty, 3 lyžice kapary, 1 nasekaný strúčik cesnaku, 1 lyžica dijonskej horčice, šťava z ½ citróna, 120 ml olivového oleja

 paradajky so salsou

 

Postup:

Fazuľu opláchneme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a v miske ju ľahko rozmliaždime vidličkou. Sušené paradajky najemno nasekáme a zmiešame s fazuľkou, tabaskom a cesnakom.

Šampiňóny očistíme, utrieme kuchynskou utierkou a v mixéry najemno rozmixujeme. Nasekanú cibuľu opražíme 6 – 7 minút v oleji. Pridáme šampiňóny a za stáleho miešania podusíme ďalších 10 minút, až kým sa tekutina odparí. Vmiešame fazuľovú zmes, osolíme a okoreníme. Prisypeme petržlenovú vňať a odložíme nabok.

Z paradajok odrežeme vršok. Potom ich vydlabeme, vnútro okoreníme soľou, čiernym korením a naplníme zmesou fazule a šampiňónov. Na vrch položíme zrezanú časť paradajky, potrieme olejom a pri strednej teplote grilujeme 8 – 10 minút, až je plnka horúca a dužina mäkká.

Na salsu verde opláchneme bylinky, osušíme ich a lístky otrháme. Všetky prísady mixujeme, až vznikne hrubá pasta.  Salsu podávame s horúcimi paradajkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach