Rebierka Kansas City

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na Rebierka Kansas City:

Marináda: 3 lyžice soli, 2 lyžice papriky, 1 lyžica mletej rasce, 1 lyžica oregana, 2 lyžičky cibuľovej soli, 1 lyžička sušeného cesnaku, 1 lyžička čerstvo pomletého čierneho korenia, ½ lyžičky mletého nového korenia, ½ lyžičky škorice, 1,5 kg bravčových rebierok v celku.

Omáčka barbecue: 1 lyžička soli, 200 g cukru, 80 ml hovädzieho fondu, 12 ml dijonskej horčice, 10 ml bieleho vínneho octu, 12 ml worčestrovej omáčky, 250 g pasírovaných paradajok, 1 ½ lyžičky čili.

  Rebierka Kansas City

Postup:

Soľ, papriku, rascu, oregano, cibuľovú soľ, sušený cesnak, čierne korenie, mleté nové korenie a škoricu dobre premiešame. Mäso dôkladne potrieme pripravenou zmesou a marinujeme 2 hodiny.

Barbecue omackaBravčové rebierka grilujeme pri strednej teplote 1 až 1½ hodiny a 20 minút pred koncom grilovania ich potrieme omáčkou barbecue. Rebierka necháme 5 minút odpočinúť, nakrájame ich na kúsky a podávame zo zvyškom omáčky.

Omáčka barbecue:

Všetky prísady vložíme do veľkého ťažkého hrnca a privedieme do varu. Bez pokrievky pozvoľna varíme 1 až 2 hodiny, pokým omáčka nezhustne. Často miešame. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, prilejeme trochu vody.

Behom posledných 20 minút grilovania potierame mäso omáčkou a zvyšok podávame ako dip.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach