Losos s citrónom a čiernym korením

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Losos patrí medzi obľúbené jedlá ako v lete či v zime. Často bez neho neobíde žiadna grilovačka. Ponúkame vám jednoduchý recept na lososa.

Losos je obľúbenou rybou v podobe údenej, varenej, pečenej alebo surovej v sushi. Losos je pomerne ľahko dostupnou rybou. Mäso patrí medzi tučnejšie, ale v dobrom slova zmysle. Obsahuje veľké množstvo nenasýtených omega-3 mastných kyselín, vitamíny B a tiež vitamíny D, ktoré neprímame inak než z rýb.

Nejlepší losos je samozřejmě čerstvý, ale nemusíte se bát ani koupě velkého filetu, který se dá na krátký čas uschovat do mrazáku. Při přípravě je nutné si dávat pozor, aby lososový steak nebyl úpravou vysušený nebo aby pod příliš tmavou kůrkou nebyla ryba ještě syrová.

Zdroj: https://www.recepty.cz/losos-kucharka

Suroviny na losos s citrónom a čiernym korením:

1 celé filé z lososa s kožou, 6 g morskej soli, 50 ml olivového oleja, 2 citróny, 3 lyžičky citrónového korenia

Losos s citrónom

Postup:

Lososa umyjeme a osušíme. Celé filé položíme na alobal potrený olivovým olejom, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme citrónovým korením. Gril priklopíme a grilujeme cca 30 min. Behom grilovania neodokrývame. Hotového lososa porcujeme bez kože. Losos s citrónom a čiernym korením podávame napríklad so zeleninovým šalátom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach