SPÄŤ
Zapekané jedlá a Nákypy

Plnené paradajky s ryžou a mäsom

Od: Henrieta Karabova 14.8.2012
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

500 g ryže,12 mäsových rajčín, 2 lyžice rajčinového pretlaku,  2 cibule, 2 lyžice olivového oleja,  120 g tuku, 4 toastové chlebíky, 200 g tvrdého syra, 500 g mletého mäsa, 2 vajcia, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mletá paprika, cukor, oregano alebo rozmarín.

Plnené paradajkyPostup:

Ryžu uvaríme v slanej vode. Cibuľu nadrobno pokrájame a na oleji podusíme do sklovita.  Toastové chleby dáme rozmočiť do vody a potom vodu dobre vytlačíme. Syr nahrubo nastrúhame. Mleté mäso zmiešame s restovanou cibuľou, rozmočenými toastovými chlebíkmi, strúhaným syrom, vajíčkami a štyrmi lyžicami ryže.  Pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, osolíme a okoreníme. Štyri paradajky ošúpeme a pokrájame. Z ostatných rajčín odrežeme vrch a vydlabeme vnútro. Pokrájané rajčiny spolu s vydlabaným vnútrom ostatných rajčín krátko podusíme na horúcom oleji, primiešame paradajkový pretlak,  zvyšný cesnak, oregano (rozmarín), osolíme a okoreníme. Omáčku nalejeme do zapekacej misy. Vydlabané rajčiny zvnútra osolíme, okoreníme, naplníme mäsovou zmesou a poukladáme do misy na omáčku. Dáme do rúry  asi na 30 minút zapiecť. Zvyšnú ryžu zohrejeme na troške oleja a podávame s rajčinami.

Save

womangalérie VŠETKY