Sumec obalený v slaninke

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na recept Sumec obalený v slaninke:

580 g chrbtová časť zo sumca, 160 g anglickej slaniny – plátky, 1 limetka, čerstvo mleté korenie
Dressing: 3 citróny, 1 pomaranč, 50 g kaparových kvetov, 50 g píniových orieškov, 200 g kvalitného olivového oleja, 200 g rukoly, 200 g cherry paradajok, lístky čerstvej medovky, tymian, soľ, čerstvo mleté farebné korenie

Sumec obalený v slaninke

Postup:

Ihlu vpichneme po celej dĺžke chrbta sumca (aby sa nám pri grilovaní teplom nepokrútil), pokvapkáme ho šťavou z limetky a necháme chvíľu v chlade marinovať. Potom sumca poprášime čerstvo pomletým farebným korením. Sumca obalíme tenkými plátkami slaniny. Rozpálime gril a sprudka opečieme zo všetkých strán. Položíme ho nabok, priklopíme a necháme podľa veľkosti cca 10-15 minút dôjsť. Zo šťavy z vytlačených citrónov, pomaranča a olivového oleja vyšľaháme hustú hmotu, do ktorej vmiešame posekané čerstvé lístky medovky a tymianu, pokrájané kaparové kvety a opečené píniové oriešky. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Podávame so šalátom z rukoly a sladkých cherry paradajok. Ako prílohu môžeme podávať aj cesnakové zemiaky v alobale pečené priamo v grile a plátky pečeného baklažánu a cukety.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach