Hliva ustricová na mladých zemiakoch

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Hliva ustricová na mladých zemiakoch – suroviny:

300 g hliva, 500 g mladých zemiakov 500 g, mladý hrášok 250 g, 1dcl oleja, petržlenová vňať – za hrsť, soľ, korenie, zelený listový šalát

Šalátová zálievka: 2 PL olivového oleja, citrónová šťava z 1/2 citróna, štipka soli, 1 KL javorového sirupu (môžeme použiť sirup z agáve alebo aj inú alternatívu…), 1 KL balzamika

Postup:

Mladé zemiaky ošúpeme, umyjeme a na horúcom oleji chvíľku sprudka osmažíme. Keď sú zemiačky trocha opečené, pridáme polovicu mladého hrášku a všetko spolu podusíme asi 10 minút. Potom pridáme umytú, očistenú a pokrájanú hlivu a druhú polovicu hrášku a občas premiešame. Dusíme, pokiaľ zemiaky aj hliva nezmäknú. Pridáme soľ a korenie. Tesne pred koncom pridáme petržlenovú vňať.

Šalátová zálievka: všetky ingrediencie dáme do misky a vymiešame s metličkou do kompaktnej hmoty

Šalát očistíme, umyjeme a pripravíme si obľúbenú šalátovú zálievku. Zálievkou zalejeme šalát a podávame spolu s hlivovou zmesou.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach