45 minút
Suroviny na plnené pizza šampiňóny s mozzarellou a slaninou ( rozpočet pre 4 osoby ):
8 ks šampiňónov portobello (alebo viac klasických šampiňónov s väčšími klobúčikmi), 500 g paradajkovej šťavy, 200 g mozzarelly v náleve, 40 g prerastenej slaniny, 8 vykôstkovaných olív, čerstvé oregano na ozdobu
Postup:
Na suchej panvici opečte malé kocky slaniny. Zo šampiňónov vykrojte nôžky (spotrebujte napríklad do polievky). Mozzarellu nakrájajte na kocky, olivy nadrobno a všetko zmiešame s paradajkovou šťavou a slaninou. Huby naplňte zmesou a vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Zapekajte pod grilom asi 10 minút než sa povrch dozlatista upečie. Podávajte teplé s chlebom, ozdobené lístkami oregana.