Zapekaná brokolica s hubami

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny:

300 g čerstvej brokolice, 300 g čerstvých húb, 400 g zemiakov, 125 g Crème fraîche, 100 ml smotany, 2 zarovnané ČL (10 g) škrobu, soľ, čierne korenie, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 150 g nastrúhanej goudy

brokolica s hubami

Postup:

Brokolicu rozkrájame dáme do nákypovej formy (Ø 26 cm). Pridáme očistené, na plátky nakrájané huby a na kocky nakrájané zemiaky. Crème fraîche zmiešame so smotanou, škrobom, petržlenovou vňaťou a 1/3 syru. Hmotu dochutíme soľou a korením, rozdelíme na zmes zeleniny a zemiakov. Posypeme zvyšným syrom a neprikryté pečieme dozlata 50 až 60 minút.

Save

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach