Cesnak

Použitie:

Už od staroveku bol cesnak považovaný za univerzálny liek na všetky choroby a dodnes je súčasťou každej kuchyne či domácej lekárničky. Používa sa v kloktadlách a čajoch. Pri bolestiach je možné nanášať ho priamo na kožu.

Účinky:

Má protibakteriálne účinky a priaznivo pôsobí proti nádche, pri  zapálenom hrdle, kašli a dýchacích ťažkostiach. Znižujehladinucholesterolu v krvi, krvný tlak a podporuje prietok krvi. Má vysoký obsah vitamínu A, B1, B2 a C.

Odporúčané denné množstvo:

Aspoň jeden strúčik denne, čo zodpovedá odporúčanej dávke 5 g. Mal by sa jesť surový, aby si zachoval všetky potrebné vitamíny a živiny.

Cesnakový elixír:

Suroviny:

4 citróny v biokvalite, 30 strukov cesnaku, 1 l prevarenej vody

cesnak
https://www.shutterstock.com

Postup:

Citróny očistíme od šupky, cesnak očistíme a spolu s vychladnutou vodou všetko poriadne vymixujeme. Takto vzniknutú zmes precedíme cez sítko do fľaše. Skladujeme v chladničke.

Mohlo by vás zaujímať

o polievkach

Cesnaková krémová polievka

30 minútCesnaková krémová polievka – suroviny: 1,5 hlávky cesnaku, 6 zemiakov, 3 lyžice masla, 1 bobkový list, soľ, čierne korenie v mlynčeku, 1 l vriacej vody,… Čítaj ďaľej

Užívame ráno jeden kalíštek 0,5 dcl denne.

Kúru opakujeme dva razy v roku

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach