Bezlepkový slaný koláč

Náročnosť

Suroviny na Bezlepkový slaný koláč:

250 – 270 g múka bezlepková Schär MIX C (Mix Pattiserie), 125 ml mlieko bezlaktózové, 50 g maslo bezlaktózové, 1 vajce, 1/2 – 1 kávová lyžička soli, 2 kávové lyžičky prášku do pečiva.

Obloženie: 2 väčšie ružové zemiaky, 1 väčši cibuľa, 1 kávová lyžička repkového oleja, majorán, rozmarín, sušená cibuľa, čierne korenie, oregano, rasca, nátierkové maslo bezlaktózové.

Bezlepkový slaný koláč
Bezlepkový slaný koláč

Postup:

Múku preosejeme a zmiešme so soľou a práškom do pečiva. Potom pridáme mlieko, zmäknuté maslo a vajce. Všetko zmiešame do nelepivej hmoty. Cesto dobre vympracujeme a potom ho rozdelíme na okrúhle plechy. Je dobré, ak cesto roztlačíme alebo valčekom vyvaľkáme na čo najtenšie – bude oveľa chutnejšie. Na cesto rozotrieme nátierkové maslo, na to poukladáme na tenučké plátky nakrájané zemiaky. Na zemiaky naukladáme cibuľu, ktorú sme nakrájali na tenšie prúžky a premiešali s olejom, bazalkou alebo rozmarínom. Pečieme pri teplote 175 stupňov Celzia asi 15 minút – do chvíle, kým okraje zružovejú.

Tip redakcie:

Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.

Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?.   Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.

Tak nechajte sa inšpirovať !!! ??

Koreničky a Štýlová drevená kazeta

Autor: Sandra Bombošová

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach