Suroviny na Bezlepkový slaný koláč:
250 – 270 g múka bezlepková Schär MIX C (Mix Pattiserie), 125 ml mlieko bezlaktózové, 50 g maslo bezlaktózové, 1 vajce, 1/2 – 1 kávová lyžička soli, 2 kávové lyžičky prášku do pečiva.
Obloženie: 2 väčšie ružové zemiaky, 1 väčši cibuľa, 1 kávová lyžička repkového oleja, majorán, rozmarín, sušená cibuľa, čierne korenie, oregano, rasca, nátierkové maslo bezlaktózové.
Postup:
Múku preosejeme a zmiešme so soľou a práškom do pečiva. Potom pridáme mlieko, zmäknuté maslo a vajce. Všetko zmiešame do nelepivej hmoty. Cesto dobre vympracujeme a potom ho rozdelíme na okrúhle plechy. Je dobré, ak cesto roztlačíme alebo valčekom vyvaľkáme na čo najtenšie – bude oveľa chutnejšie. Na cesto rozotrieme nátierkové maslo, na to poukladáme na tenučké plátky nakrájané zemiaky. Na zemiaky naukladáme cibuľu, ktorú sme nakrájali na tenšie prúžky a premiešali s olejom, bazalkou alebo rozmarínom. Pečieme pri teplote 175 stupňov Celzia asi 15 minút – do chvíle, kým okraje zružovejú.
Tip redakcie:
Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.
Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?. Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.
Tak nechajte sa inšpirovať !!! ??
Koreničky a Štýlová drevená kazeta
Autor: Sandra Bombošová