Hráškové muffiny s marcipánom

Náročnosť

Suroviny na Hráškové muffiny s marcipánom:

200 g mrazeného hrášku, 2 vajíčka, 90 g prírodného mandľového marcipánu, 150 g rozpusteného masla, 1 čajová lyžička mletej škorice, 1 čajová lyžička korenia na sladké pečenie, 250 g hladkej špaldovej múky, 50 g mandľovej múky, 2 balíčky bezfosfátového prášku do pečiva (40 g) , 80 g trstinového cukru, 3 dl acidofilného mlieka.

Postup:

Do misy rozbijeme 2 vajíčka, zmiešame ich s roztopeným maslom a cukrom, dobre spolu vyšľaháme, pridáme nastrúhaný marcipán, 1 čajovú lyžičku mletej škorice a všetko spolu dobre vymiešame. Potom pridáme acidofilné mlieko, špaldovú aj mandľovú múku, prášok do pečiva a nakoniec aj vymixovaný mrazený hrášok. Všetko spolu dobre vymiešame. Touto hmotou plníme formičky na muffiny – približne do 3/4. Vrch môžeme posypať mandľovými lupienkami, tekvicovými alebo slnečnicovými semienkami alebo sekanými orieškami. Pečieme v rúre pri teplote 170 stupňov Celzia asi 20 minút.

Náš tip:

Ak nemáte veľmi v obľube sladké, môžete cukor aj úplne vynechať – my sme upiekli muffiny úplne bez cukru a chutili skvele!

Tip redakcie:

Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.

Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?.   Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.

Tak nechajte sa inšpirovať !!! ??

Koreničky a Štýlová drevená kazeta

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach