Bravčová kotleta so zemiakovým šalátom

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať.  Inšpirujte sa receptom z Palmy,  ktorému  výnimočnú chuť dodá repkový olej Raciol s bylinkami.

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

4 bravčové kotlety, 150 ml olej Raciol bazalka, soľ, čierne mleté korenie, 2 strúčiky cesnaku, 600 g menších zemiakov, 2 zväzky reďkovky, 2 PL kyslej smotany, 2 jarné cibuľky, čerstvá pažítka

 Bravčová kotleta so zemiakovým šalátom

Postup:

Z oleja, cesnaku, soli a korenia urobíme marinádu. Mäso naložíme do marinády a necháme odležať aspoň hodinu alebo cez noc. 

Zemiaky nakrájame na mesiačiky a uvaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky scedíme a pridáme k nim na štvrtinky nakrájané reďkovky, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, nasekanú pažítku, kôpor, soľ, čierne mleté korenie a smotanu. Zemiaky opatrne premiešame a necháme chvíľu odležať.

Kotlety opečieme na panvici z každej strany a dáme ich dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Podľa hrúbky kotliet ich pečieme približne 5 – 10 minút.

Kotlety podávame so zemiakovým šalátom, ozdobené čerstvými bylinkami a jarnou cibuľkou.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach