Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať. Inšpirujte sa receptom z Palmy, ktorému výnimočnú chuť dodá repkový olej Raciol s bylinkami.
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
4 bravčové kotlety, 150 ml olej Raciol bazalka, soľ, čierne mleté korenie, 2 strúčiky cesnaku, 600 g menších zemiakov, 2 zväzky reďkovky, 2 PL kyslej smotany, 2 jarné cibuľky, čerstvá pažítka
Postup:
Z oleja, cesnaku, soli a korenia urobíme marinádu. Mäso naložíme do marinády a necháme odležať aspoň hodinu alebo cez noc.
Zemiaky nakrájame na mesiačiky a uvaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky scedíme a pridáme k nim na štvrtinky nakrájané reďkovky, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, nasekanú pažítku, kôpor, soľ, čierne mleté korenie a smotanu. Zemiaky opatrne premiešame a necháme chvíľu odležať.
Kotlety opečieme na panvici z každej strany a dáme ich dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Podľa hrúbky kotliet ich pečieme približne 5 – 10 minút.
Kotlety podávame so zemiakovým šalátom, ozdobené čerstvými bylinkami a jarnou cibuľkou.