Indická bravčová panenka masala

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Indická bravčová panenka – masala – suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

2 lyžice garam masala (špeciálne indické korenie), 1,5 lyžičky soli, 600 g bravčovej panenky nakrájanej na 2 cm kocky, 2 dcl bieleho jogurtu, 4+2 lyžice oleja, 1 veľká cibuľa nakrájaná najemno, 4 strúčiky cesnaku, rozdrveného, 1 lyžica nastrúhaného zázvoru, štipka chilli, 1 plechovka lúpaných a nakrájaných paradajok, 2 dcl kokosového mlieka, čerstvé mätové alebo koriandrové lístky

bravčová panenka masala

Postup:

Mäso dobre zmiešajte s jednou lyžicou garam masaly a jednou lyžičkou soli tak, aby bol každý kúsok obalený korením. Potom primiešajte jogurt. Nechajte minimálne 30 minút odležať v chladničke. Môžete nechať odležať aj cez noc, v tomto prípade však NESOĽTE! Mäso by pustilo šťavu, osoľte až tesne pred restovaním. Na nepriľnavej panvici dobre rozpáľte 4 lyžice oleja a sprudka orestujte marinované mäso tak, aby sa po stranách zatiahlo. Vnútri musí zostať krvavé. Vyberte ho a dajte nabok. Na tej istej panvici, na strednom plameni rozpáľte 2 lyžice oleja, vložte cibuľu a restujte cca 10 minút do svetlohneda.

Mohlo by vás zaujímať

Kura s korením Masala

35 minútSuroviny na kura s korením Masala: garam masala v celku, nakrájaná cibuľa, zázvor, cesnak, chilli pasta, nakrájané paradajky, lístky kari, mletá rasca, trošku mletého chill,… Čítaj ďaľej

Znížte plameň a pridajte cesnak so zázvorom. Pozvoľna restujte cca 1 minútu. Pridajte pradajky, posypte druhou lyžicou garam masaly a štipkou chilli. Zamiešajte a duste, až sa odparí tekutina, cca 10-15 minút. Prilejte kokosové mlieko, nechajte prevariť a vložte orestované mäso. Nechajte ho 2 minúty podusiť, vypnite oheň a nechajte niekoľko minút ešte „odpočinúť“. Ozdobte mätovou alebo koriandrovou vňaťou. Podávajte s basmati ryžou a (alebo) plackami chapati.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach