Recept pripravený do 30 minút
Dali by ste si niečo dobré? Prekvapte svoju rodinu a pripravte si neskutočnú bravčovú panenku na smotanovej omáčke so šalviou. K tomu podávajte chrumkavé pečené zemiaky a skvelý obed alebo večera je na stole!
Bravčová panenka s omáčkou a zeleninou – suroviny:
1 balenie zemiakov, 600 g bravčovej panenky, 160 g prerastenej slaniny nakrájanej na tenké plátky, 1 cibuľa (60 g), 1 malá cuketa (100 g), 1 PL masla, 4 šalviové lístky, 200 g šampiňónov, 1 ČL francúzskej horčice (hrubozrnnej), 200 ml smotany, soľ a korenie, citrón
Postup:
Plátky slaninky poukladáme na potravinársku fóliu vedľa seba tak, aby sa trochu prekrývali. Bravčovú panenku natrieme horčicou, posypeme ju korením, položíme ju na plátky slaniny a zabalíme. Nakoniec fóliu odstránime. Ošúpeme cibuľu, odkrojíme z nej konce a nakrájame pozdĺžne na štvrtiny. Potom každú štvrtinu ešte raz rozštvrtíme. Cuketu nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm. Zemiaky upečieme v rúre bez pridania oleja podľa návodu na obale.
Mohlo by vás zaujímať
Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky s hrúbkou asi 2,5 cm. Striedavo ich napichujeme na špajdle s cibuľou a kolieskami cukety. Šampiňóny očistíme, umyjeme a osušíme. Odkrojíme stopky a nakrájame ich na štvrtiny. Umyjeme lístky šalvie. Väčšie lístky nakrájame na prúžky. Šašlíky opražíme na masle z každej strany. Pridáme šampiňóny a chvíľu ich pražíme spolu so šašlíkmi. Pridáme šalviu a smotanu. Prikryjeme a varíme asi 3 minúty nad slabým plameňom. Nakoniec dochutíme horčicou, soľou, korením a citrónom. Podávame so zemiakmi.