Bravčová roláda so sušenými marhuľami

Doba prípravy 45 minútEnergia: 925 kcal.Náročnosť

Bravčová roláda so sušenými marhuľami je u nás veľmi bľúbeným jedlom. Jej príprava je trocha zložitejšia ale výsledok stojí za to! 🙂

1 porcia: 3872 kJ / 925 kcal

Suroviny na bravčovú roládu so sušenými marhuľami:

150 g sušeného ovocia, 800 g bravčoviny, 1/2 lyžičky korenia, 1 lyžička soli, 50 g hrozienok, 1 lyžička cukru, 2 lyžičky strúhanky, 2 lyžice masla, 2 lyžice masti, 1/4 l mäsového vývaru, 1/8 l smotany,1 lyžička maizeny

Bravčová roláda so sušenými marhuľami
stock.adobe.com

Postup:

Sušené ovocie namočíme na noc do 1/4 l vody, dáme prejsť varom a odkvapkané pokrájame na kúsky. Zmiešame s hrozienkami a strúhankou. Vyklepaný plát mäsa posolíme a okoreníme. Plnku z ovocia dáme do prostriedka, zvinieme a previažeme niťou. Opečieme na masti z oboch strán, zalejeme mäsovým a ovocným vývarom. Pečieme. Do šťavy nakoniec vmiešame smotanu s rozmiešanou majzenou, povaríme. Omáčku podľa chuti dochutíme. Bravčová roláda so sušenými marhuľami je hotová a môžeme ju podávať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach