Bravčové karé s hubami a petržlenovou vňaťkou

Doba prípravy 25 minútEnergia: 696 kcal.Náročnosť

Rýchly recept na bravčové karé s hubami

1 porcia obsahuje: 2915 joulov (696 kalórií)

Suroviny na bravčové karé s hubami (rozpočet pre 4 osoby):

4 bravčové karé – kotlety po 150 g, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 2 lyžice oleja, 250 g húb, 2 lyžice masla, soľ, 1 lyžica sójovej omáčky, 1/8 l smotany, petržlenová vňať podľa chuti

Postup:

Okraje mäsa narežeme, aby sa pri pečení nekrútilo. Okoreníme a potrieme olejom. Huby očistíme, umyjeme a dáme dobre odkvapkať. Maslo rozpustíme na panvici pri strednej teplote, huby restujeme asi 2 minúty. Posolíme ich a okoreníme, dáme do omáčkovej misky a udržujeme teplé. Kotlety posolíme a pri častom obracaní ich na rozpálenom tuku na panvici opečieme z obidvoch strán. Hotové karé vyberieme na nahriate taniere. Výpek zmiešame so sójovou omáčkou a krátko povaríme. Pridáme huby a nasekanú petžlenovú vňať. Bravčové karé s hubami podávame s opekanými zemiakmi.

Tip: Vynikajúcou hubovou obmenou sú čerstvé alebo aj mrazené kuriatka. Do omáčky môžete použiť aj 1 PL kyslej smotany. Jedlo môžete podávať aj s dusenou ryžou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach