Bravčové mäso na sladkokyslo

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na bravčové mäso na sladkokyslo:

1/2 kg bravčového mäsa zo stehna, 2 jablká, 1 polievková lyžica horčice, 2 cibule, 20g masla, olej, 2 citróny, 2 mrkvy, 50ml vínneho octu, 50 ml mäsového vývaru, mleté čierne korenie, cukor, soľ

Postup:

Mäso narežeme v strede tak, aby vzniklo vrecúško, ktoré naplníme.

Plnka: Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Jablká ošúpeme, nastrúhame, primiešame horčicu, mleté korenie, nakrájanú cibuľu. Asi 2/3 plnky dáme do vrecúška. Otvor zašijeme niťou alebo upevníme kovovými ihlicami. Takto pripravenú rolku osolíme a okoreníme a prudko opečieme v pekáči zo všetkých strán.

Mohlo by vás zaujímať

Chrumkavé bravčové pliecko so slivkami

60 minútSuroviny na chrumkavé bravčové pliecko so slivkami (na 4 porcie potrebujeme): 1,8 kg bravčového pliecka, 200 g sušených sliviek, 200 ml jablčného vína, soľ, mleté… Čítaj ďaľej

Citróny rozrežeme na štyri časti a pridáme k mäsu do pekáča. Ošúpanú, na štvrtiny prerezanú cibuľu dáme do pekáča spolu s nakrájanou mrkvou. Podlejeme vývarom a octom. Dusíme v rúre asi 2 hodiny. Keď je mäso mäkké, odkryjeme ho a pečieme asi ešte 1/2 hodinu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach