Suroviny na bravčové mäso na sladkokyslo:
1/2 kg bravčového mäsa zo stehna, 2 jablká, 1 polievková lyžica horčice, 2 cibule, 20g masla, olej, 2 citróny, 2 mrkvy, 50ml vínneho octu, 50 ml mäsového vývaru, mleté čierne korenie, cukor, soľ
Postup:
Mäso narežeme v strede tak, aby vzniklo vrecúško, ktoré naplníme.
Plnka: Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Jablká ošúpeme, nastrúhame, primiešame horčicu, mleté korenie, nakrájanú cibuľu. Asi 2/3 plnky dáme do vrecúška. Otvor zašijeme niťou alebo upevníme kovovými ihlicami. Takto pripravenú rolku osolíme a okoreníme a prudko opečieme v pekáči zo všetkých strán.
Mohlo by vás zaujímať
Citróny rozrežeme na štyri časti a pridáme k mäsu do pekáča. Ošúpanú, na štvrtiny prerezanú cibuľu dáme do pekáča spolu s nakrájanou mrkvou. Podlejeme vývarom a octom. Dusíme v rúre asi 2 hodiny. Keď je mäso mäkké, odkryjeme ho a pečieme asi ešte 1/2 hodinu.