Suroviny na Bravčový závitok s horčicou:
600 g bravčového stehna, 4 plátky anglickej slaniny, 150 g údenej slaniny, 200 g (1 ks) paprikovej klobásy, 2 lyžice masti, 100 g masla, 500 ml tmavého piva, 500 g kyslej kapusty, 4 menšie kyslé uhorky, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica ostrej horčice, soľ a korenie, 200 ml hovädzieho vývaru
Postup:
Na lyžici masti opečieme nadrobno posekaný cesnak, cibuľu, údenú slaninu a kyslú kapustu. Bravčové mäso pokrájame na tenké plátky a naklepeme. Plátky osolíme, okoreníme a potrieme horčicou, na to položíme na tenké plátky a naklepeme. Plátky osolíme, okoreníme a potrieme horčicou, na to položíme anglickú slaninu, zmes kapusty, kyslú uhorku a ¼ klobásy.
Mohlo by vás zaujímať
Plátky zabalíme, podľa potreby spojíme špáradlom a opečieme zo všetkých strán na zvyšnej masti. Podlejeme vývarom a čiernym pivom, prikryjeme a dáme dusiť do rozohriatej rúry. Dusíme asi 45 minút pri teplote 180°C. Hotové závitky vyberieme, výpek dolejeme vývarom a privedieme k varu. Pridáme maslo a za stáleho miešania varíme asi 5 minút, kým omáčka nezhustne.
Bravčový závitok podávame s obľúbenou prílohou, podľa vlastného výberu.