Cestoviny s klobáskovým ragú

Doba prípravy 25 minútEnergia: 638 kcal.Náročnosť

1 porcia obsahuje: 2671 joulov (638 kalórií)

Suroviny na Cestoviny s klobáskovým ragú (rozpočet pre 4 osoby):

3 lyžice soli, olej, 400 g cestovín v tvare špirálok alebo potrubia ( penne ), 4 cibule, 200 g klobásky, trochu mletej červenej papriky, 1/8 l kečupu, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

K 3 l vody pridáme lyžičku oleja a vodu prevaríme. Vložíme do nej cestoviny, počkáme, kým vzkypia, stiahneme teplotu a pomaly ich uvaríme. Uvarené špirálky zlejeme a na cedidle prepláchneme horúcou vodou. Necháme odkvapkať. Ošúpanú cibuľu a salámu pokrájame na tenké plátky. Oboje za neustáleho miešania opečieme na 2 lyžiciach rozohriateho oleja.

Mohlo by vás zaujímať

zeleninové ragú

Letné zeleninové ragú

35 minútSuroviny na letné zeleninové ragú: 2 PL extra panenského olivového oleja, 100 g póru, 80 g mrkvy, ½ ČL nasekaného rozmarínu, 1 PL paradajkového pretlaku,… Čítaj ďaľej

Zalejeme kečupom a prevaríme. Omáčku dochutíme, posypeme pažítkou. Necháme krátko postáť, prípadne ešte dochutíme a podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach