Suroviny na Chile Verde:
680 g kuracieho alebo bravčového mäsa (vykostené a nakrájané na kocky), 2 hrnčeky kuracieho vývaru, 1 hrnček zelenej chilli omáčky, 2 hrnčeky tomatillos (Physalis philadelphica, tzv. Machovka), olúpané a hrubo nasekané, 2 pražené zelené chilli, bez jadierok, nasekané, 4 strúčiky cesnaku, olúpané a na kocky nakrájané, 1 stredná cibuľa, olúpaná a na nakrájaná kocky, 1/4 lyžičky čierneho korenia, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky rasce, 1/2 lyžičky cukru, 3 lyžice oleja, 2 hrnčeky vody
Postup:
Opečte mäso v malom množstve masti alebo oleja, pri vysokej teplote. Dajte opečené mäso, zelenú chilli omáčku a tomatillos do hrnca, prikryte a varte na nízkej teplote asi 2 hodiny. Pridajte zvyšné suroviny a varte ďalšie 2 hodiny. Skontrolujte každých 30 minút a pridávajte vodu podľa potreby. Podávajte horúce.
Mohlo by vás zaujímať
Zelená chilli omáčka
Opečte 900g čerstvých zelených chilli papričiek na grile, až kým koža nesčernie. Nechajte vychladnúť, olúpte kožu, vyškriabte semienka, odrežte stonku. Zmixujte chilli s 1/2 hrnčekom vody, lyžicou octu a soľou podľa chuti (asi lyžičkou) do hladka.