Chile Verde

Doba prípravy 240 minútNáročnosť

Suroviny na Chile Verde:

680 g kuracieho alebo bravčového mäsa (vykostené a nakrájané na kocky), 2 hrnčeky kuracieho vývaru, 1 hrnček zelenej chilli omáčky, 2 hrnčeky tomatillos (Physalis philadelphica, tzv. Machovka), olúpané a hrubo nasekané, 2 pražené zelené chilli, bez jadierok, nasekané, 4 strúčiky cesnaku, olúpané a na kocky nakrájané, 1 stredná cibuľa, olúpaná a na nakrájaná kocky, 1/4 lyžičky čierneho korenia, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky rasce, 1/2 lyžičky cukru, 3 lyžice oleja, 2 hrnčeky vody

Postup:

Opečte mäso v malom množstve masti alebo oleja, pri vysokej teplote. Dajte opečené mäso, zelenú chilli omáčku a tomatillos do hrnca, prikryte a varte na nízkej teplote asi 2 hodiny. Pridajte zvyšné suroviny a varte ďalšie 2 hodiny. Skontrolujte každých 30 minút a pridávajte vodu podľa potreby. Podávajte horúce.

Mohlo by vás zaujímať

Cestovinový šalát s hubami a chilli papričkami

Cestovinový šalát s hubami a chilli papričkami

30 minútSuroviny na cestovinový šalát s hubami a chilli papričkami (rozpočet na 4 porcie): 350 g  cestovín, 150 g tatárska omáčka s hubami, 100 g  sterilizované… Čítaj ďaľej

Zelená chilli omáčka

Opečte 900g čerstvých zelených chilli papričiek na grile, až kým koža nesčernie. Nechajte vychladnúť, olúpte kožu, vyškriabte semienka, odrežte stonku. Zmixujte chilli s 1/2 hrnčekom vody, lyžicou octu a soľou podľa chuti (asi lyžičkou) do hladka.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach