Cigánska pečienka s paprikovou plnkou

Doba prípravy 60 minútEnergia: 552 kcal.Náročnosť

1 porcia obsahuje: 2311 joulov (552 kalórií)

Suroviny na cigánsku pečienku s paprikovou plnkou (rozpočet pre 4 osoby):

800 g bravčového mäsa na roládu, soľ, mleté čierne korenie, 1 paprika, 2 cibule, 50 g prerastenej slaniny, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 4 lyžice oleja, 2 lyžice kečupu, adžika, drvené chilly

Cigánska pečienka s paprikovou plnkou
Cigánska pečienka s paprikovou plnkou

Postup:

Plát mäsa na roládu posolíme a okoreníme (1 lyžička soli a ½ lyžičky mletého čierneho korenia a trocha adžiky). Papriku rozkrojíme na štvrťky, odstránime jaderník, umyjeme a nakrájame. Očistíme cibuľu a slaninu nakrájame na kocky. Všetko zmiešame s rajčinovým pretlakom, posolíme a okoreníme. Plát mäsa bohato natrieme plnkou a zrolujeme. Pevne omotáme niťou a zviažeme. Mäso položíme na vhodný pekáč, potrieme olejom a dáme do horúcej rúry. Obraciame častejšie, aby sa rovnomerne prepieklo, počas pečenia podlievame. Desať minút pred dopečením potrieme mäso kečupom.

Tip redakcie:

Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.

Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?.   Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.

Tak nechajte sa inšpirovať !!! ??

Koreničky a Štýlová drevená kazeta

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach