Fašírka s americkými zemiakmi

Doba prípravy 80 minútNáročnosť

Suroviny na fašírku s americkými zemiakmi (rozpočet pre 12 osôb):

1 plechovka sterilizované hrášku, 3 žemle, 12 zemiakov, 2 plechovky sterilizovanej kukurice, 2 cibule, 4 paradajky, 2 ½ kg mletého mäsa, 2 lyžice plnotučnej horčice, soľ, korenie, sladká paprika, 200g eidamu, 1 zväzok vňaťovej cibuľky, 250ml čerstvej smotany, 250g netučného tvarohu, bazalka, alobal, tuk na plech

Fašírka s americkými zemiakmi

Postup:

Žemle namočíme do chladnej vody alebo mlieka. Zemiaky umyjeme a zabalíme do alobalu. Hrášok a kukuricu zlejeme a necháme odkvapkať. Cibuľu olúpeme a nakrájame spolu s paradajkami na drobno. Namočenú žemľu, mleté mäso, vajíčka, cibuľu a horčicu zmiešame, osolíme, okoreníme a dochutíme mletou paprikou. K hmote pridáme hrášok, paradajky a kukuricu. Takto pripravené mäso dáme na vymastený plech. Fašírka s americkými zemiakmi sa v predhriatej rúre pečie spolu asi 60 minút. Medzitým pokrájame syr na malé kúsky, umyjeme cibuľovú vňať a nakrájame na kolieska. Smotanu rozotrieme s tvarohom do hladkého krému, osolíme, okoreníme a vmiešame polovicu pokrájanej cibuľovej vňate. Asi 10 minút pred dopečením posypeme fašírku strúhaným syrom. Zemiaky čiastočne rozbalíme, zhora polejeme tvarohovým krémom a posypeme zvyšnou cibuľou.

Fašírka s americkými zemiakmi je vhodná ako chutný obed.