SPÄŤ
Bravčové

Fašírka s americkými zemiakmi

Od: Henrieta Karabova 4.2.2004
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny (rozpočet pre 12 osôb):
1 plechovka sterilizované hrášku, 3 žemle, 12 zemiakov, 2 plechovky sterilizovanej kukurice, 2 cibule, 4 paradajky, 2 ½ kg mletého mäsa, 2 lyžice plnotučnej horčice, soľ, korenie, sladká paprika, 200g eidamu, 1 zväzok vňaťovej cibuľky, 250ml čerstvej smotany, 250g netučného tvarohu, bazalka, alobal, tuk na plech
FašírkaPostup:
Žemle namočíme do chladnej vody alebo mlieka. Zemiaky umyjeme a zabalíme do alobalu. Pečieme ich v trúbe asi 1 hodinu. Hrášok a kukuricu zlejeme a necháme odkvapkať. Cibuľu olúpeme a nakrájame spolu s paradajkami na drobno. Namočenú žemľu, mleté mäso, vajíčka, cibuľu a horčicu zmiešame, osolíme, okoreníme a dochutíme mletou paprikou. K hmote pridáme hrášok, paradajky a kukuricu. Takto pripravené mäso dáme na vymastený plech a v predhriatej rúre pečieme 45 minút. Medzitým pokrájame syr na malé kúsky, umyjeme cibuľovú vňať a nakrájame na kolieska. Smotanu rozotrieme s tvarohom do hladkého krému, osolíme, okoreníme a vmiešame polovicu pokrájanej cibuľovej vňate. Asi 10 minút pred dopečením posypeme fašírku strúhaným syrom. Zemiaky čiastočne rozbalíme, zhora polejeme tvarohovým krémom a posypeme zvyšnou cibuľou.

womangalérie VŠETKY