Fenikel v netradičnej úprave

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

1 porcia obsahuje: 1353 joulov (323 kalórií)

Suroviny na fenikel v netradičnej úprave:

4 hlávky feniklu po 150 g, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 3/8 l kuracieho vývaru, 1/8 l smotany, 50 g šunky, 100 g čerstvej červenej papriky, 1 lyžička mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ

Fenikel v netradičnej úprave
Fenikel v netradičnej úprave

Postup:

Vo veľkom hrnci prevaríme 3 l vody, ochutenej 3 lyžicami soli. Fenikel očistíme, pozdĺžne prekrojíme a v osolenej vode pomaly uvaríme. Naraz vložíme len toľko zeleniny, aby voda neprestala vrieť. Zmäknutý fenikel ponoríme nakrátko do studenej vody, aby sme prerušili proces varenia. Prikrytý ho odložíme nabok. Pri vyššej teplote pripravíme z masla a múky zápražku, necháme ju popražiť do peny. Dolejeme vývarom a smotanou a vyvaríme na hustú omáčku. Šunku a čerstvú papriku pokrájame na rezance, pridáme do omáčky a ešte krátko povaríme. Omáčku osolíme a okoreníme, dochutíme mletou červenou paprikou. Napokon do nej vložíme fenikel a necháme ho prehriať.

Tip redakcie:

Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.

Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?.   Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.

Tak nechajte sa inšpirovať !!! ??

Koreničky a Štýlová drevená kazeta

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach