Karbonátky z mletého mäsa

Doba prípravy 45 minútEnergia: 980 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jedného ks: 980 kcal

Suroviny (rozpočet na 4 porcie):

80 dkg miešaného mletého mäsa, 1 polievkovú lyžicu masti, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 zväzok petržlenovej vňati, 2-3 žemle, mlieko, 1 polievkovú lyžicu horčice, soľ, mleté čierne korenie, majorán, oregáno, muškátový oriešok, 3 vajcia, strúhanku, 2 cibule, 1 polievkovú lyžicu múky, l oleja na pečenie
Na pečenie: 60 dkg zemiakov, asi l mlieka, 5 dkg masla, soľ, muškátový oriešok

Karbonátky z mletého mäsa

Postup:

Pokrájame cibuľu a petržlenovú vňať. Namočíme žemle do mlieka a vytlačíme. Speníme na masti cibuťu a petržlenovú vňať, potom fašírujeme spolu so žemľami a strúčikom cesnaku na jemné pyré. Pomiešame ho s mletým mäsom, okoreníme a dôkladne vymiešame s horčicou a vajciami. Vyformujeme malé karbonátky a pomaly ich upečieme s oboch strán.Na prípravu opraženej cibule: ošúpeme cibuľu, pokrájame ju na kolieska, poprášime zľahka múkou a upečieme na horúcej masti tak, aby boli chrumkavé. Necháme dôkladne odkvapkať.Na prípravu zemiakovej kaše: ošúpeme zemiaky, uvaríme, neháme odpariť a prelisujeme. Dáme zovrieť mlieko, do ktorého sme pridali maslo, soľ, muškátový oriešok a vmiešame do zemiakovej masy. Aby sme dosiahli správnu hustotu, môžeme pridať mlieko. Ochutíme soľou a postrúhaným muškátovým orieškom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach