Mäsový šalát so zeleninou

Doba prípravy 15 minútEnergia: 494 kcal.Náročnosť

1 porcia: 2068 kJ / 494 kcal

Suroviny:

1/2 lyžičky soli, 2 lyžice octu, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 6 lyžíc oleja, cesnak podľa chuti, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 100 g ementálskeho syra, 100 g vareného mäsa, 100 g šunky, 100 g salámy, 100 g zaváraných uhoriek, 1 zelená paprika, 3 malé paradajky, 1 zväzok reďkoviek

Postup:

Príprava nálevu: soľ rozpustíme v octe, potom pridáme korenie, olej a cesnak podľa chuti. Syr, maslo, salámu a uhorky nakrájame na malé kúsky, dáme do nálevu a necháme 15 minút odležať. Papriku zbavíme jaderníkov a nakrájame na rezance. Paradajky nakrájame na kúsky, ošúpané vajcia a reďkovky na plátky. Nakrájanú papriku a paradajky vmiešame do šalátu. Servírujeme na listoch od hlávkového šalátu. Ozdobíme plátkami vajec a reďkoviek, môžeme pridať i petržlenovú vňať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach