Pečené bravčové mäso na zázvorovo-kávových jablkách

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na pečené bravčové mäso na zázvorovo-kávových jablkách:

1 kg bravčové karé, 0,2 kg slanina, 0,6 kg jablká, 0,05 kg zázvor, 0,2 maslo, 3 šálky presso káva, soľ, korenie

Zemiakovo-kukuričná knedľa: 1,5 kg zemiaky, 0, 25 kg múka kukuričná, 3 ks vajcia, 0,2 slanina, 2 ks cibuľa, soľ

Pečené bravčové mäso

Postup:

Odblanené bravčové karé osolíme, okoreníme, obalíme plátkami slaniny a pečieme na očistených, nakrájaných jablkách so zázvorom na 180 °C (15 minút) a následne  80°C (15 minút). Po upečení mäso vyberieme, do výpeku pridáme kávu a zahustíme maslom.  Varené vychladnuté zemiaky nastrúhame, pridáme kukuričnú múku, vajcia a nadrobno nakrájanú, opraženú slaninu s cibuľou. Dochutíme soľou, vytvarujeme knedle a paríme v parnej rúre 20 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené pliecko na majoránke

Pečené pliecko na majoránke

90 minútSuroviny na pečené pliecko na majoránke: 750 g bravčového pliecka, 1 lyžička soli, 1/4 lyžičky rasce, 1/4 lyžičky majoránky, 2 cibule, 1 krajec chleba, 1/4… Čítaj ďaľej

Pečené bravčové mäso

Mohlo by vás zaujímať

Bravčové závitky s hlivou a bulgurom

Bravčové závitky s hlivou a bulgurom

Suroviny na bravčové závitky s hlivou a bulgurom: 150 g hlivy kotúčovejolivový olej800 g bravčového stehna bez kosti, v celkumorská soľ v mlynčekučierne korenie v mlynčeku100 … Čítaj ďaľej

Zemiakovo-kukuričná knedľa

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach