Pečené bravčové mäso s kapustou

Doba prípravy 90 minútEnergia: 976 kcal.Náročnosť

Tajomstvo šťavnatosti pečeného bravčového mäsa je, piecť ho vcelku. Vyberte si pekný kus bravčoviny, upečte ho a až potom nakrájajte.

Suroviny na pečené bravčové mäso s kapustou (rozpočet pre 4 osoby):

1 kg bravčového pliecka, 1 lyžička soli, ½ lyžičky mletého čierneho korenia, zväzok polievkovej zeleniny, 2 cibule, 1 lyžička rasce, 2 lyžice masti, 600 g kyslej kapusty, 1/8 l bieleho vína, 2 zrniečka borievky, 1 bobkový list

Postup:

Mäso osolíme a okoreníme, vložíme do pekáča kožou smerom dole a podlejeme studenou vodou do výšky 2 cm. Pekáč vložíme do rozohriatej rúry. Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame. Ošúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu. Mäso asi po hodine otočíme a kožu po nakrajujeme do tvaru kosoštvorcov. Pridáme zeleninu a polovicu cibule, ochutíme rascou.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené bravčové mäso na zázvorovo-kávových jablkách

60 minútSuroviny na pečené bravčové mäso na zázvorovo-kávových jablkách: 1 kg bravčové karé, 0,2 kg slanina, 0,6 kg jablká, 0,05 kg zázvor, 0,2 maslo, 3 šálky… Čítaj ďaľej

Dopekáme a často polievame vypečenou šťavou. Ak treba, dolejeme trochou vody. Zvyšok cibule na masti opražíme. Pridáme kapustu, podlejeme vínom, dochutíme borievkou a bobkovým listom. Asi 20 minút podusíme, napokon osolíme a okoreníme. Vypečenú šťavu a zeleninu prepasírujeme. Omáčku znova prevaríme a dochutíme. Pečené bravčové mäso s kapustou je hotové, môžeme ho podávať s knedľou.

1 porcia obsahuje: 4086 joulov (976 kalórií)

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach