Pečeňové knedličky na kyslej kapuste

Doba prípravy 15 minútEnergia: 525 kcal.Náročnosť

Suroviny na pečeňové knedličky na kyslej kapuste:

3 žemle, 1/8 l mlieka, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 60 g bravčovej masti, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 400 g bravčovej pečene, 2 vajcia, 1/4 l majoránky, soľ, mleté korenie, 50 g strúhanky, 750 g kyslej kapusty, 1/8 l mäsového vývaru

Pečeňové knedličky na kyslej kapuste

Postup:

Žemle pokrájame na kúsky, namočíme do mlieka a dobre vytlačíme. Cibuľu a cesnak ošúpeme, pokrájame nadrobno a na 2 lyžiciach masti podusíme. Pripravené prísady zmiešame so zomletou pečeňou, spojíme s vajcami a dochutíme majoránkou. Osolíme, okoreníme. Z masy formujeme knedličky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Vymastíme plochú nákypovú formu, knedličky do nej poukladáme a v rúre upečieme. Na zvyšnej masti podusíme kyslú kapustu, podlejeme vývarom a 20 minút podusíme. Dochutíme. Pečeňové knedličky na kyslej kapuste podávame

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach