SPÄŤ
Nátierky

Pikantná paštéta z mletého mäsa so syrom

Od: Pavol Cvengroš 11.5.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

1 porcia: obsahuje 2042 joulov (487 kalórií)

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

1 žemľa, 1 cibuľa, 300 g mletého mäsa, 1 vajce, soľ a mleté čierne korenie, štipka muškátového orieška, 75 g ementálu, 50 g plesňového syra, 4 lyžice kyslej smotany, 3 malé paradajky, 1 veľký tenký plátok varenej šunky, 1 lyžica masla

Postup:

Žemľu namočíme do studenej vody. Ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno a zmiešame ju s mletým mäsom, vajcom a vytlačenou žemľou. Masu osolíme a dochutíme muškátom. Syr pokrájame na kocky a zmiešame so smotanou. Paradajky rozpolíme, zbavíme semiačok a naplníme smotanou. Zvyšok syrovej masy rozložíme na pozdĺžne prekrojenú šunku, ktorú potom stočíme. Hranatú formu (asi 30 cm dlhú) vymastíme a dno vyložíme vrstvou mäsovej hmoty. Uprostred rozložíme šunkové rolky a opäť prikryjeme mäsovou masou. Napokon vtlačíme do mäsa polky paradajok naplnené syrovou hmotou, reznou plochou nahor. V strede rozohriatej rúry upečieme.

womangalérie VŠETKY