Pikantná paštéta z mletého mäsa so syrom

1 porcia: obsahuje 2042 joulov (487 kalórií)

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

1 žemľa [1], 1 cibuľa [2], 300 g mletého mäsa [3], 1 vajce, soľ a mleté čierne korenie [4], štipka muškátového orieška [5], 75 g ementálu [6], 50 g plesňového syra [7], 4 lyžice kyslej smotany, 3 malé paradajky [8], 1 veľký tenký plátok varenej šunky [9], 1 lyžica masla

Postup:

Žemľu namočíme do studenej vody. Ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno a zmiešame ju s mletým mäsom, vajcom a vytlačenou žemľou. Masu osolíme a dochutíme muškátom. Syr pokrájame na kocky a zmiešame so smotanou. Paradajky rozpolíme, zbavíme semiačok a naplníme smotanou. Zvyšok syrovej masy rozložíme na pozdĺžne prekrojenú šunku, ktorú potom stočíme. Hranatú formu (asi 30 cm dlhú) vymastíme a dno vyložíme vrstvou mäsovej hmoty. Uprostred rozložíme šunkové rolky a opäť prikryjeme mäsovou masou. Napokon vtlačíme do mäsa polky paradajok naplnené syrovou hmotou, reznou plochou nahor. V strede rozohriatej rúry upečieme.