50 minút
Suroviny na pikantné bravčové rebierka:
1 kg bravčových rebierok
Marináda: soľ, korenie, 3 PL medu, 1/4 l piva, 2 PL oleja, 3 PL bieleho vinného octu, 1 PL mletého rozmarínu, 1 ČL mletého zázvoru
Postup:
Bravčové rebierka umyjeme, osušíme, rozdelíme pozdĺž kosti na jednotlivé diely. V miske zmiešame, olej, pivo, ocot, med, soľ, korenie, rozmarín a zázvor. Rebierka potrieme marinádou a v chladničke ich necháme odležať minimálne 2 hodiny, najlepšie celú noc. Rúru predhrejeme na 170ºC, rebierka rozložíme na mriežku, ktorú položíme cez plech, aby mala kam odkvapkávať šťava. Pečieme 40-50 minút. Počas pečenia rebierka otočíme a potierame zvyšnou marinádou. Pikantné bravčové rebierka podávame s pikantnou studenou omáčkou a čerstvým chlebom alebo hranolkami.
Dagmara Pifflová