Pikantné rebierka

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Milujete pikantné rebierka, ale hľadáte nejaký nový recept na ich prípravu? Vyskúšajte náš recept a pripravte si ich vo vynikajúcej marináde. Budete sa zalizovať.

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):

1 kg rebierok

Na marinádu: 6 lyžíc tmavej sójovej omáčky, 4 lyžice medu, 2 lyžice Worčestrovej omáčky, 6 lyžíc pikantného ajvaru 4 lyžice olivového oleja, 1 lyžice sušeného tymianu, 2 lyžice ginu

Pikantné rebierka

Postup:

Rebierka z jednej aj druhej strany trošku narežeme, aby sa marináda poriadne prepojila s mäsom. Potom ich dáme do plytkej misky.Všetky ingrediencie na marinádu spolu poriadne zmiešame, pripravenú marinádu vylejeme na rebierka a zakryjeme. Necháme postáť min 12 hod, aby sa chute poriadne prepojili, raz za čas môžeme rebierka otočiť.

Rebierka vyberieme z marinády, trošku osušíme, ale marinádu nevylievame. Rebierka grilujeme na dobre rozpálenom grile, dokým nebudú zlato-hnedé. Počas grilovania polievame rebierka zvyšnou marinádou.

Podávanie: Hotové rebierka podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach