Bravčový závitok s horčicou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na Bravčový závitok s horčicou:

600 g bravčového stehna, 4 plátky anglickej slaniny, 150 g údenej slaniny, 200 g (1 ks) paprikovej klobásy, 2 lyžice masti, 100 g masla, 500 ml tmavého piva, 500 g kyslej kapusty, 4 menšie kyslé uhorky,  2 cibule,  2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica ostrej horčice,  soľ a korenie, 200 ml hovädzieho vývaru

Bravčový závitok

Postup:

Na lyžici masti opečieme nadrobno posekaný cesnak, cibuľu, údenú slaninu a kyslú kapustu. Bravčové mäso pokrájame na tenké plátky a naklepeme. Plátky osolíme, okoreníme a potrieme horčicou, na to položíme na tenké plátky a naklepeme. Plátky osolíme, okoreníme a potrieme horčicou, na to položíme anglickú slaninu, zmes kapusty, kyslú uhorku a ¼ klobásy.

Mohlo by vás zaujímať

Maslová krkovička

60 minútMaslová krkovička – suroviny: 2 plátky krkovičky, soľ, korenie Marináda: 100 g masla, 3 dl čierneho piva, majoránka (najlepšie čerstvá), 1 KL drvenej rasce, kúsok… Čítaj ďaľej

Plátky zabalíme, podľa potreby spojíme špáradlom a opečieme zo všetkých strán na zvyšnej masti. Podlejeme vývarom a čiernym pivom, prikryjeme a dáme dusiť do rozohriatej rúry. Dusíme asi 45 minút pri teplote 180°C. Hotové závitky vyberieme, výpek dolejeme vývarom a privedieme k varu. Pridáme maslo a za stáleho miešania varíme asi 5 minút, kým omáčka nezhustne.

Bravčový závitok podávame s obľúbenou prílohou, podľa vlastného výberu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach