Suroviny na plnený kapustný list na kyslej kapuste (rozpočet pre 4 osoby):
8 veľkých kapustných listov, 60 g prerastenej slaniny, 1 ošúpaná cibuľa, 1 červená paprika, 75 g dlhozrnnej ryže, 1/2 l vývaru, 200 g mletého mäsa, 1 vajce, soľ a korenie, 1/4 lyžičky majoránky, 1 lyžica sladkej papriky, 400 g kyslej kapusty, 1 vajce, 1 lyžica masti, 2 lyžice kečupu
Postup:
Veľkú hlávku kapusty 5 minút varíme. Odlúpneme 8 listov a na plocho zrežeme rebrá. Slaninu a cibuľu pokrájame na kocôčky, opražíme. Zalejeme vývarom a ryžu v ňom 15 minút dusíme. Papriku opláchneme, vykrojíme a pokrájame na kocky. Zmiešame s mletým mäsom, vajcom a ryžou, posolíme, okoreníme a dochutíme majoránkou a paprikou.
Mohlo by vás zaujímať
Naplníme vychladnuté kapustné listy, zvinieme ich a na oboch stranách zohneme. Masť rozpustíme na miernom ohni. Na kyslú kapustu položíme kapustné závitky. Zvyšný vývar a kečup rozhabarkujeme a prilejeme. Dusíme prikryté. Plnený kapustný list servírujeme.
1 porcia obsahuje: 1946 joulov (465 kalórií)