Roláda z panenky

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na roládu z panenky ( rozpočet pre 4 osoby ):

1 bravčová panenka, 50 g slaninky, 200 g kuracích prsíčok, 5 lyžíc smotany, 25 sušených sliviek, 25 mandlí, 4 lyžice brandy, 1 lyžička worcesteru, soľ, korenie, petržlenová vňaťka,

Roláda z panenky
https://stock.adobe.com/

Postup:

Z panenky, vytvoríme plát, slivky namočíme do brandy, kuracie prsíčka rozmixujeme so smotanou, osolíme, okoreníme a pridáme posekanú petržlenovú vňať. Plát z panenky osolíme, okoreníme a pokryjeme plátkami slaninky. Na slaninku natrieme kuraciu plnku, poukladáme marinované slivky a posekané mandle.

Mohlo by vás zaujímať

Sviatočná panenka v lístkovom ceste

60 minútSviatočná panenka v lístkovom ceste – suroviny: 1 kg bravčovej panenky, soľ, mleté čierne korenie, olej, 150 g šampiňónov, 2 lyžice masla, 200 g mletého… Čítaj ďaľej

Všetko zrolujeme do rolády a previažeme niťou. Roládu dáme do pekáča, mierne podlejeme vodou a pomaly pečieme v rúre do mäkka. Roláda z panenky je vhodná napríklad ako obed. Môžete ju podávať napríklad zo zemiakovou kašou alebo so šalátom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach