Fašírky sú v každej domácnosti obľúbeným jedlom, ktoré sa z času na čas vracia na naše stoly. Sú jedným z najchutnejších riešení rýchleho obeda či večere. Ale pri ich príprave sa nemusíte obmedzovať iba na čisto mäsový základ. K mletému mäsu môžete pokojne primiešať aj rôzne iné ingrediencie. My sme na naše sedliacke fašírky pridali papriku, paradajky, špenát a syr. Fantázii sa medze nekladú. Nebojte sa experimentovať a pokojne si pripravte aj fašírky podľa seba.
Suroviny na sedliacke fašírky:
1 žemľa z predošlého dňa, 1 cibuľa, 500 g mletého mäsa, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 1 žltá paprika, 1 zelená paprika, 1 paradajka, 50 g mrazeného špenátu, 50 g tvrdého syra, 30 g masla, olej
Postup:
Špenát necháme rozmraziť, žemľu zalejeme vodou, necháme zmäknúť a vyžmýkame, cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Mleté mäso premiešame s cibuľou, vajíčkom, osolíme a okoreníme. Papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Paradajku zalejeme horúcou vodou, necháme odstáť a ošúpeme. Pokrájame na štvrtiny, vyberieme dužinu a pokrájame. Špenát asi dve minúty varíme v troche slabo osolenej vody, syr nakrájame na malé kocky.
Mohlo by vás zaujímať
Špenát, syr, paradajku a papriky pridáme k mletému mäsu, premiešame a vytvarujeme fašírky. Vyprážame ich na oleji z oboch strán asi 10-15 minút.