Šťavnaté mäso na staronemecký spôsob

Doba prípravy 90 minútEnergia: 825 kcal.Náročnosť

Suroviny na šťavnaté mäso na staronemecký spôsob:

2 tvrdšie žemle, 200 g kyslej kapusty, 2 cibule, 100g mrkvy, 1 lyžica masla, 4 vajcia, 2 lyžice strúhanky, 500g mletého mäsa, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 2 lyžice nasekaných mandlí, soľ, mleté čierne korenie, 4 plátky slaniny

Šťavnaté mäso
https://www.shutterstock.com

Postup:

Žemle pokrájame na kocky a dáme rozmočiť v smotane. Cibuľu ošúpeme, mrkvu očistíme a oboje najemno postrúhame. Hranatú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Mleté mäso zmiešame so žemľami, pridáme cibuľu, mrkvu, vajcia, nasekanú petržlenovú vňať a mandle a všetko zmiesime do masy. Mäsovou zmesou naplníme formu, do stredu vložíme uvarené vajce na tvrdo, dávame pozor na vzduchové bubliny. Vrch obložíme splátkami slaniny, vložíme do rozohriatej rúry a upečieme. Šťavnaté mäso na staronemecký spôsob podávame so šalátom.