Steak so šalátom a koktailovou omáčkou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na steak so šalátom a koktailovou omáčkou (rozpočet na 4 porcie):

400 g bravčovej panenky ( 8 ks á 50 g), 200 g (4 ks á 50 g), 2 bagety, 20g masla, 6 strúčikov cesnaku, 4 plátky oravskej slaninky,

Šalát: 600 g miešaného listového šalátu, 80 g paradajok pokrájaných na kocky, 40 g syru Gouda, dressing podľa chuti

Koktailová omáčka: 70 g majonézy, 70 g kyslej smotany, 5 g koňaku, 50 g kečupu, 3 g cukru, 3 g soli, worcesterová omáčka, 2 g celého zeleného korenia

Postup:

Mäso okoreníme, osolíme a grilujeme spolu s plátkami slaninky. Maslo vymiešame s roztlačeným cesnakom a potrieme ním rozkrojené bagety. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlatista. Pripravíme šalát a premiešame ho so syrom. Pripravíme koktailovú omáčku a podávame s mäsom, šalátom a opečenou bagetou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach