Steaky s bravčovej panenky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na steaky s bravčovej panenky:

1 bravčová panenka, 100g prosciuta alebo schwarvaldskej šunky, čierne korenie, soľ, 1 brokolica, 3 zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, 200 g šampiňónov, 1 sladká smotana

Steaky s bravčovej panenky

Postup:

Deň vopred si okoreníme bravčovú panenku a obalíme ju do prosciuta. Celé to zabalíme do potravinárskej fólie a necháme cez noc v chladničke. Na druhý deň nakrájame panenku na hrubšie kolieska asi 3-4 cm, prudko osmahneme rozkrojené strany na oleji, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme zapiecť na cca 15-20 minút pri teplote 220 stupňov. Brokolicu pokrájame na menšie ružičky, očistené zemiaky na podlhovasté prúžky. Dáme ich do misky polejeme olivovým olejom s roztlačeným cesnakom, poriadne premiešame. Všetky vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie, okoreníme, osolíme a pečieme asi 15 minút. Do panvice, kde sme prudko opiekli mäso, dáme na štvrťky pokrájané šampiňóny a jemne ich opražíme. Prilejeme smotanu a jemne povaríme, aby smotana trochu zhustla. Na tanier dáme upečenú zeleninu, steaky s bravčovej panenky a polejeme ho hríbovou omáčkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach