Suroviny (rozpočet na 16 kúskov):
750 g údeného karé bez kosti, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 žĺtok, 2 lyžičky kremžskej horčice, korenie, 1 kg zemiakov, 125 ml vývaru, 1 viazanička reďkoviek, 1 viazanička pažítky, 4 lyžičky octu, 6 lyžičiek oleja, soľ
Postup:
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, petržlenovú vňať posekáme. Zmiešame žĺtok s horčicou, petržlenovou vňaťou a korením. Mäso potrieme zmesou a dáme do pekáča. Podlejeme troškou vody a pečieme 50 minút. Zemiaky uvaríme so šupou a pokrájame na kolieska. Reďkovky rovnako pokrájame na kolieska, najemno posekáme pažítku a pridáme ku zemiakom. Ocot zmiešame so soľou a korením a prelejeme cez zemiakový šalát. Podávame spolu s pokrájaným mäsom.
Tip:
K jedlu sa výborne hodí Frankovka modrá Palugyay 2013 výber z hrozna
Magické tmavočervené médium s rubínovými plamienkami, snúbiace sa s príjemnou vôňou zrelého bobuľového ovocia a škorice. Extraktívna, odrodovo čistá frankovka narodená na slnečných malokarpatských svahoch má uhladené ovocné tóny, plnú vyváženú chuť s harmonickými trieslovinami a jemnou kyselinkou.