1 porcia obsahuje: 2164 joulov / 517 kalórií)
Suroviny na vrstvené pečené mleté mäso (rozpočet pre 4 osoby):
400 g mletého bravčového mäsa, 1/8 l smotany, 1 vajce, 4 lyžice strúhanky, soľ a mleté čierne korenie, 150 g šampiňónov, 3 lyžice masla, 300 g čerstvého špenátu, 2 lyžice strúhaného syra, mletý muškátový oriešok, 1 lyžica oleja, chilli omáčka, plnené olivy podľa chuti, plátky slaniny, korenie do fašírky
Postup:
Mleté mäso zmiešame so smotanou, vajcom, strúhankou, soľou a mletým čiernym korením. Z hmoty vyformujeme ovál tak, aby sa zmestili do nákypovej formy. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky a krátko osmažíme na troche masla. Špenát očistíme, umyjeme a podusíme vo zvyšku masla. Posolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok a zmiešame so syrom. Vyformované pláty z mletého mäsa naplníme plnkou, obalíme plátkami slaninky a dáme do nákypovej formy. Ľahko pritlačíme a potrieme olejom. Pečieme na strednom rošte horúcej rúry.
Tip redakcie:
Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.
Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?. Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.