Zapečené kotlety

Doba prípravy 45 minútEnergia: 500 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 500 kcal

Suroviny (rozpočet pre 4 porcie):

4 bravčové kotlety (rebierka), 3/16 l mäsového vývaru
Na cibuľové pyré: 1 stredne veľkú rajčinu, 20 dkg cibule (šalotky), 3 dkg guľatozrnnej ryže, 2 polievkové lyžice bileho vína, 1/16 l mlieka, 2 dkg masla, 2 zväzky pažítky, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech, olej, maslo

Zapečené kotlety

Postup:

Začneme prípravou cibuľového pyré: Ošúpeme cibuľu, rozpolíme, posekáme nahrubo a speníme na masle. Zalejeme vínom a mliekom. Pridáme ryžu , pomiešame, prevaríme a necháme variť bez pokrievky na malom plameni asi 20 minút. Len čo sú cibule a ryža mäkké, nehcáme odpariť aj zvyšok tekutiny, v ktorej sa nachádzajú. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a postrúhaným muškátovým orechom. Pokrájame nadrobno pažítku. Rozmixujeme cibuľovo-ryžovú zmes pomocou ručného mixéra na pyré, primiešame pažítku. Masu prípadne ešte dochutíme koreninami a necháme vychladnúť. Nakrájame rajčinu na 4 rovnako hrubé pláty. Nastavíme rúru na grilovanie a predhrejeme. Osolíme kotlety a okoreníme mletým čiernym korením. Rozpálime malé množstvo oleja a oražíme na ňom kotlety z obocch strán. Potom položíme kotlety na plech na pečenie, poukladáme na ne pláty rajčiny a porozdeľujeme cibuľové pyré. Výpek zalejeme mäsovým vývarom a prevaríme. Dáme mäso do predhriatej rúry a zapečieme cibuľové pyré dohneda tak, aby bolo chrumkavé. Upravíme mäso na taniere a polejeme omáčkou. Ako najvhodnejšiu prílohu podávame uvarené karotky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach