Zemiakové gule s údeným mäsom a špenátom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Zemiakové gule s údeným mäsom máme doma veľmi radi. Tento recept je ozvláštnený špenátom.

Suroviny na zemiakové gule s údeným mäsom a špenátom:

Cesto: 500 g zemiakov, 150 g hrubá múka, pol vajíčka, štipka soli

Ostatné: 250 g údeného mäsa, 250 g baby špenátu, 2 cibule, olej

Postup:

Údene mäso dáme variť do vody. Zemiaky uvaríme v osolenej vode (2 polievkové lyžice). Baby špenát sparíme horúcou vodou. Po uvarení vyberieme mäso a necháme vychladnúť. Zemiaky a špenát tiež. Údené mäso pomelieme s jednou cibuľou, zmes osolíme a okoreníme. Pomiešame spolu so spareným špenátom. Keď máme hotovú náplň, tak začneme robiť cesto.

Mohlo by vás zaujímať

Džatky

Džatky

45 minútDžatky sú regionálnou špecialitou so Spiša. Je to jedlo chudobných, na ktoré potrebujete len zemiaky, múku a kus slaniny. V minulosti slanina nebola na každý… Čítaj ďaľej

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme pol rozšľahaného vajíčka a múku. Cesto spracujeme čo najrýchlejšie, bez zbytočného miesenia. Rozdelíme na dve časti. Vypracujeme dva valčeky, nožom každý rozkrájame na 5 kúskov. Podsypeme si pracovnú plochu a ruky a z každého kúsku vytvoríme  kruh. Položíme naň plnku a zakrútime do guľky. Vkladáme ich do vriacej osolenej vody a varíme cca 20 min.

Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme do chrumkava. Uvarené guľky posypeme opečenou cibuľkou a podávame.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach