Zemiakové gule s údeným mäsom máme doma veľmi radi. Tento recept je ozvláštnený špenátom.
Suroviny na zemiakové gule s údeným mäsom a špenátom:
Cesto: 500 g zemiakov, 150 g hrubá múka, pol vajíčka, štipka soli
Ostatné: 250 g údeného mäsa, 250 g baby špenátu, 2 cibule, olej
Postup:
Údene mäso dáme variť do vody. Zemiaky uvaríme v osolenej vode (2 polievkové lyžice). Baby špenát sparíme horúcou vodou. Po uvarení vyberieme mäso a necháme vychladnúť. Zemiaky a špenát tiež. Údené mäso pomelieme s jednou cibuľou, zmes osolíme a okoreníme. Pomiešame spolu so spareným špenátom. Keď máme hotovú náplň, tak začneme robiť cesto.
Mohlo by vás zaujímať
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme pol rozšľahaného vajíčka a múku. Cesto spracujeme čo najrýchlejšie, bez zbytočného miesenia. Rozdelíme na dve časti. Vypracujeme dva valčeky, nožom každý rozkrájame na 5 kúskov. Podsypeme si pracovnú plochu a ruky a z každého kúsku vytvoríme kruh. Položíme naň plnku a zakrútime do guľky. Vkladáme ich do vriacej osolenej vody a varíme cca 20 min.
Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme do chrumkava. Uvarené guľky posypeme opečenou cibuľkou a podávame.