Zemiakovo-cibuľové fašírky

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny:

1 veľký ošúpaný zemiak, 1 veľká cibuľa, 500 g mletej bravčoviny, 1 lyžica vínneho octu, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 rozšľahané vajce, 2/3 hrnčeka (asi 50 g) strúhanky, 1 lyžička sušeného oregána, 1/3 hrnčeka nahrubo posekanej petržlenovej vňate, 1/2 lyžičky mletého bieleho korenia, soľ, 1/3 hrnčeka hladkej múky, 1/3 hrnčeka olivového oleja.

cibuľové fašírky

Postup:

Do veľkej misy dáme postrúhaný zemiak a nahrubo posekanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, vínny ocot, paradajkový pretlak, vajce, strúhanku, bylinky, korenie a soľ. Zmes miesime asi 3 minúty, kým sa jednotlivé prísady dôkladne nespoja. Prikryjeme a uložíme do chladničky na 1 hodinu. Z 1 lyžice zmesi sformujeme guľku. Pokračujeme, kým nespotrebujeme všetku zmes. Guľky trochu sploštíme a na koncoch zúžime. Fašírky obalíme v múke a zvyšky otrasieme. Na panvici rozohrejeme olej. Fašírky pražíme po dávkach na stredne silnom ohni asi 3 minúty na každej strane, alebo kým nie sú dobre prepečené a zlatisté. Opatrne ich vyberáme z oleja dierkovanou lyžicou. Fašírky dáme odkvapkať na papierové utierky a ukladáme na teplé miesto.

cibuľové fašírky

Poznámka: Na tieto fašírky je najlepšie hrubo zomleté mäso. Ak je bravčovina príliš jemne zomletá, výsledkom bude taká hladká zmes, že sa s ňou bude ťažko pracovať. Ak sa nám to stane, pridáme do zmesi viac strúhanky.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach